Recomandări pentru un sistem imunitar puternic

  Sistemul imunitar este un ansamblu de interacțiuni complexe între organe, structuri și substanțe. Rolul lui este de a ne apăra împotriva agresorilor cu care intrăm în contact, astfel încât să fim mai bine protejați în lupta cu diverse infecții și boli.

  Sistemul imunitar funcționează corect atunci când îi oferim echilibru. Studiile explorează efectele combinate ale factorilor precum dieta, exercițiile fizice, vârsta și stresul psihologic asupra sistemului imunitar. Acești factori influențează capacitatea organismului de a se apăra de bacterii, virusuri, paraziți și toxine.

  Pentru un sistem imunitar puternic este esențial să menținem un stil de viață sănătos, astfel încât organismul nostru să poată face față provocărilor zilnice:

  Alimentație sănătoasă și diversificată. O dietă echilibrată din punct de vedere calitativ și cantitativ ne asigură necesarul zilnic de nutrienți și sprijină organismul să funcționeze eficient.
  Hidratara optimă. Organismul uman este constituit în proporție de peste 60% din apă. Aceasta este principalul solvent al alimentelor pe care le mâncăm, asigură transportul substanțelor în corp și facilitează oxigenarea lui. Este recomandat să consumăm între 1.5 și 2.5 litri de apă și lichide sănătoase zilnic pentru a ne menține sănătoși.
  Mișcare efectuată în mod regulat. Atunci când alocăm cel puțin 30 de minute zilnic practicării exercițiilor fizice, poate fi redusă frecvența și durata răcelilor, ne putem controla mai ușor tensiunea arterială și ne menținem o greutate sănătoasă.
  Moderație în consumul de alcool și evitarea fumatului, deoarece acestea încetinesc răspunsul sistemului imunitar în fața patogenilor.
  Un ritual de igienă și îngrijire adecvat. O igienă eficientă ne protejează împotriva agenților patogeni. Spălatul pe mâini este foarte important deoarece ne ajută să evităm numeroase probleme de sănătate.
  Odihnă suficientă. Sunt necesare minimum 7 ore de somn pe noapte, timp în care corpul nostru se reface. Un program de somn adecvat ne ajută să avem și o stare psihică bună, foarte importantă pentru sistemul imunitar.
  Minimizarea stresului. Sistemul imunitar este influențat atât de stresul pe termen scurt, cât și de stresul pe termen lung. Supus presiunii, corpul este mai vulnerabil și se îmbolnăvește mai des.

  Un organism sănătos este rezultatul unui sistem imunitar puternic. Asigurarea necesarului zilnic de nutrienți oferă organismului un scut față de infecții și boli.
  Printre cele mai apreciate produse dedicate imunității pe care vi le oferim se numără suplimentele Ganoderma, Excellium, Reishi Gold și Excellium Gold.
  Aceste suplimente alimentare sprijină menținerea sistemului imunitar, facilitează procesul de vindecare și ajută în întârzierea procesului de îmbătrânire.