Ganorețetă de sărbătoare

     Pentru că ne place foarte mult cafeaua, desigur că prăjitura noastră preferată pentru aceste sărbători nu poate fi alta decât tiramisu.

     Este un desert ușor și rafinat, foarte simplu de preparat acasă și incredibil de gustos, astfel încât e imposibil să dați greș cu el atunci când îl veți servi oaspeților la masă.

     Pentru 8-10 porții avem nevoie de următoarele ingrediente:
•   500 grame de brânză mascarpone
•   5 linguri de zahăr
•   5 ouă
•   20 de pișcoturi
•   300 ml de cafea sau cafea în amestec cu ciocolată caldă

     Modalitate de preparare:
1.     Preparați 300 ml cafea sau ciocolată caldă – la alegere sau în combinație, în funcție de cât de dulce vă doriți să fie prăjitura. Aceasta trebuie preparată prima și lăsată la răcit, urmând să fie folosită mai târziu în compoziție.
2.     Gălbenușurile, zahărul și brânza mascarpone se bat împreună cu mixerul sau robotul de bucătărie.
3.     Pregătiți o spumă din albușurile de ouă și adăugați-o peste compoziția cu gălbenușuri, amestecând până când devin o cremă omogenă.
4.     Luați pișcoturile unul câte unul și înmuiați-le în cafea, apoi aranjați-le uniform într-o tavă. Aveți grijă să nu fie înmuiate foarte mult timp, consistența lor fină dezintegrându-se foarte ușor atunci când absoarbe prea mult lichid.
5.     Stratul de pișcoturi se acoperă cu crema preparată.
6.     După ce este nivelată crema, prăjitura se presară cu pulbere de ciocolată caldă și se lasă la frigider pentru 2-3 ore.

     Vă dorim sărbători frumoase și multă sănătate!

  1. Angela Garjoaba

    Consum de la infintare cafea cu ganoderma. Am preferinte. De fapt,toate sunt produse valoroase.

Comentariile sunt închise.