Ganorețetă: Băuturi răcoritoare pentru vară

     Unul dintre primele lucruri pe lista priorităților pentru vară este căutarea modalităților prin care să putem păcăli temperaturile crescute. Dacă vă e poftă din când în când să beți ceva rece, făcut în casă, iată două idei de băuturi delicioase pentru sezonul cald: ice tea (ceai rece) pentru hidratare și ice coffee (cafea rece) pentru energizare.

     Ice Tea / Ceai rece cu citrice

     Cu o istorie de peste 5000 de ani, ceaiul a devenit una dintre cele mai populare băuturi din lume, apreciat datorită faptului că este o sursă de antioxidanți și arome naturale. O altă veste bună este că modalitățile de preparare ale ceaiului sunt nelimitate, lăsând loc imaginației.

     Ceaiurile reci au aparut odată cu răspândirea procesului de conservare a gheții, devenind o băutură populară în anotimpul cald. Dacă sunteți adepții ceaiului, iată cum îl puteți prepara și rece, în casă, folosind Oleaf Gano Rooibos Drink de la Gano Excel.

Pentru 6-8 porții avem nevoie de:

*1 litru de apă (4 căni)
*4-5 pliculețe Oleaf Gano Rooibos Drink – vom folosi o cantitate mai mare de ceai deoarece cuburile de gheață și apă (vedeți Pasul 2) vor dilua compoziția.
*Zahăr sau miere – după gust.
*Lămâie, lime, portocale, frunze de mentă, fructe diverse, scorțișoară – după gust.
*O carafă – pentru preparare și servire.

Mod de preparare:

Pasul 1: Într-o oală mare fierbeți 1 litru de apă. Luați apoi oala de pe foc, adăugați pliculețele cu ceai și lăsați la infuzat 5 minute. Dacă folosiți zahăr pentru îndulcire, îl puteți adăuga la acest pas, pentru a se dizolva în ceaiul fierbinte.
Pasul 2: După infuzare, turnați ceaiul în carafă, apoi adăugați 2 căni cu apă rece și amestecați. Lăsați ceaiul astfel obținut să ajungă la temperatura camerei.
Pasul 3: Adăugați zeama de lămâie și portocală, apoi și cateva frunze de mentă.
Pasul 4: Dacă folosiți miere în loc de zahăr, adăugați-o după sucul de citrice.
Pasul 5: Puneți 2-3 cuburi de gheață în pahare și turnați ceaiul pentru servire.

     Ice coffee / Cafea rece

     Pentru băutorii de cafea recomandăm o rețetă răcoritoare care pastrează aroma inconfundabilă a ganocafelei. Iată o rețetă pentru care puteți folosi Gano Cafe Classic sau Gano Cafe Hazelnut.

Pentru 4-6 porții avem nevoie de:

*500 ml apă
*4 pliculețe de Gano Cafe Classic sau Gano Cafe Hazelnut – ca și în cazul rețetei pentru ceaiul rece, o cantitate mai mare de cafea este necesară deoarece gheața și laptele vor mai dilua din compoziție; în plus, veți simți mai intens aroma, mai ales pe cea de alune, în cazul în care preparați băutura cu Gano Cafe Hazelnut.
*500 ml lapte
*Zahăr, după gust – pentru Classic
*Scorțisoară sau alte arome preferate, dacă doriți.
*Recomandare: pentru a evita diluarea cafelei cu gheață simplă, pentru cuburi puteți folosi o cană cu cafea mai slabă în loc de apă. Pur și simplu turnați cafeaua răcită în forma pentru cuburi de gheață și așezați-o în congelator.

Mode de preparare:

Pasul 1: Într-un vas mai mare preparați cafeaua folosind 500 ml apă fiartă și cele 3 pliculețe de Gano Cafe Classic sau Hazelnut. În cazul în care folosiți Classic, adăugați și zahăr, după gust. Tot acum puteți adăuga și arome – scorțișoară, rom etc.
Pasul 2: Peste cafeaua racită adăugați 500 ml lapte de asemenea, răcit.
Pasul 3: Păstrați puțin vasul la frigider, astfel încât cafeaua să fie rece.
Pasul 4: Adăugați 2-3 cuburi de gheață în pahare, turnați cafeaua peste acestea și gata, este numai bună de servit.