Beneficiile spirulinei asupra organismului

     Dieta neechilibrată, oboseala, stresul de zi cu zi, sedentarismul și poluarea sunt cauzele majore ale problemelor de sănătate actuale. Stilul de viață agitat din zilele noastre se reflectă și în regimul nostru alimentar: dobândim obiceiuri nesănătoase de a mânca, iar acestea ne afectează organismul.

     De pildă, preparatele alimentare din perioada sărbătorilor ce au trecut își pun amprenta asupra greutății și tonusului nostru. Cu ocazia sărbătorilor consumăm porții mai mari decât de obicei de carne, excesul ducând la creșterea nivelului de aciditate în organism.

     Cum ne afectează acest lucru? Abilitatea organismului de a absorbi nutrimenți scade, în timp ce toxinele acumulate ne slăbesc organismul. Pentru o persoană sănătoasă, nivelul pH-ului (acidității) în sânge este între 6.8 și 7.8, adică ușor alcalin. O dietă echilibrată ne va ajuta să facilităm menținerea acestui nivel. Conform Dr. Ragnar Berg (biochimist și nutriționist suedez, laureat al premiului Nobel), pentru un corp sănătos, dieta noastră ar trebui să conțină, în proporție de 80%, alimente alcaline, iar alimente acide în proporție de 20%.

     Alimente alcaline: Legume, fructe, alge.
     Alimente acide: Produse din carne, fructe de mare, gălbenușuri de ou, dulciuri, pâine.

     Dintre alge, ne vom concentra asupra spirulinei, ale cărei proprietăți au capacitatea de a stimula sistemul imunitar. A fost utilizată timp de secole ca aliment și ulterior ca supliment nutritiv, de îndată ce a fost cunoscută pe scară largă. În anii ’70 studiile clinice au dovedit faptul că spirulina este o sursă completă de proteine vegetale, având toți aminoacizii esențiali sănătății. Proteinele pe care le conține sunt cu 60% mai ușor de digerat decât grăsimile și colesterolul din carne, iar conținutul ei caloric este scăzut. În 1992, Organizația Mondială a Sănătații (OMS) a declarat spirulina “cel mai sănătos aliment al secolului 21”.

     Spirulina este bogată în fier, magneziu și minerale și, spre deosebire de suplimentele ce conțin fier, ea se absoarbe mai repede în organism. Deficiența de fier este cel mai des întâlnită în anemii, cu toate că acest mineral este esențial pentru construirea unui sistem imunitar puternic. Organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina (globulele roșii), astfel încât oxigenul să fie transportat eficient de la plămâni la celulele din tot restul corpului.

     Nivelul crescut de vitamina B12 face ca spirulina să fie o sursă importantă pentru sănătatea țesutului nervos, fiind indicată și vegetarienilor. Are cea mai complexă structură dintre toate vitaminele și ajută la formarea celulelor roșii din sânge, impiedică acumularea grăsimilor în ficat, previne afecțiunile cardiovasculare și menține sistemul nervos.

     Clorofila stimulează reacțiile biochimice care formează proteinele, vitaminele și zaharurile. Ajută la curățarea organismului, luptă împotriva infecțiilor, vindecă rănile și menține sănătatea sistemelor circulator, digestiv, imunitar și ajută la detoxifiere.

     Suplimentul Spirograss oferit de Gano Excel este alimentul verde perfect, cu un conținut 100% alcalin. Conținutul de spirulină certificată organic, alfalfa, grâu de arnăut și iarbă de orz are efect antianemic, antioxidant și bactericid, este energizant și sprijină menținerea nivelului optim de glucoză din sânge. Asigură nutrimenți necesari precum proteinele, magneziul, calciul sau vitamina B12, fiind ideal și în regimurile vegetariene. Se recomandă a fi administrat cu o jumătate de oră înainte de masă și însoțit de o hidratare corespunzătoare pe tot parcursul zilei.

  1. Dr. Savu Gheorghe si Dr. Savu Maria

    O veste buna pentru cei cu ciroza hepatica declarati deasupra resurselor terapeutice am reusit sa-i aducem la viata normala , folosind spirograsul in combinatie cu gama de produse gano-excel si oschema terapeutica medicamentoasa.

Lăsați un comentariu